Holistische therapie

Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-vrede

Holistisch betekent allesomvattend en kent vijf niveaus: 

Het fysieke niveau: alles wat fysiek speelt komt aan bod op dit niveau. Denk hierbij aan (vage) lichamelijke klachten of pijn, maar ook verkramping van weefsel en lichamelijke belemmeringen of ziekten.

Het mentale niveau: hieronder vallen je gedachten, denkwijze en overtuigingen. Dit is het geestelijke niveau en staat voor de manier waarop je denkt over alles wat er is.

Het emotionele niveau: op dit niveau draait het om je emoties. Gevoelens die een rol spelen in jouw leven komen op dit niveau aan bod. Je kan hierbij denken aan hoe jij je voelt in bepaalde situaties. Ervaar jij wel of geen liefde, verdriet, angst, somberheid of voel jij je onzeker op sommige momenten?

Het energetische niveau: op dit niveau kijken we naar jouw energielevel. Hoe is het energetisch met jou gesteld? Ervaar je energie of juist niet? Waar krijg jij energie van? Waar loop je op leeg? Wat maakt dat je energetisch uit balans bent?

Het spirituele niveau: dit is het niveau van de ziel. Wat draag jij bij je uit het verleden? Ben jij in verbinding met alles wat er is en heb je vertrouwen? Of ervaar jij eenzaamheid en voel je je afgescheiden van de wereld? Op dit niveau komt vaak de oorzaak van de klacht(en) aan het licht.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-wat-wil-je-bereiken
Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-chakra

Bovenstaande holistische niveaus werken met elkaar samen. Op het moment dat er een verstoring op één of meerdere niveaus optreedt, ontstaat er een disbalans. Dit kan lijden tot verschillende klachten op bijvoorbeeld fysiek, emotioneel of energetische vlak.

Vanuit een holistisch oogpunt gaan we op zoek naar de dieper liggende oorzaken van de klachten. Door deze aan te pakken is de kans groter dat je klachten sneller verdwijnen en je balans op alle holistische niveaus ervaart.

Herken jij dit?

Heb je klachten op één of meerdere niveaus, dan ga ik samen met jou op zoek naar de dieperliggende oorzaak. Bij Holistic 4you gebruiken we verschillende tools die tijdens de sessies ingezet kunnen worden. Samen kijken we welke het beste bij jou past. Wil je meer weten over holistische therapie of over de tools die ik gebruik? Lees hieronder verder of neem contact met mij op. 

Zoek jezelf niet in de ogen van een ander, maar kijk in je binnenste en bewonder wat je vindt.

– Petula Muller

Tools voor holistische therapie

Carola-van-der-poel-holistic-4you-holistisch-coach-holistische-therapie -helende-energie-BMR-body-mind-release-reiki

Reiki

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele energie. Door Reiki kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie en wie je werkelijk bent. Reiki stimuleert ons zelfhelend vermogen, het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning voor zowel lichaam, geest en ziel. Ik ben ingewijd als Reiki Master. Dat betekent dat de Reiki-energie enorm krachtig stroomt en ik tot diep in de kern kan helen.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-holistisch-coach-holistische-therapie -helende-energie-loslaten-sadonna methode

Sedona Methode

De Sedona methode is een loslaat methodiek. Laagje voor laagje pellen we af om bij de kern van het probleem te komen. Zodra de kern is bereikt kunnen we heel gericht te werk gaan om deze los te laten, te zuiveren en te healen.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-liefde

Innerlijk Kind Werk

Misschien herken je dit wel: als kind werd je verteld dat je ergens niet goed in was. Nu, jaren later kan dat nog steeds in je achterhoofd zitten. Het bepaalt hoe je als volwassene met bepaalde situaties omgaat of deze liever ontwijkt. Innerlijk Kind Werk is een methode die deze vervelende, pijnlijke en/of verdrietige ervaringen uit het verleden oproept en in het NU in een juiste context plaatst. Op deze manier leer je anders om te gaan met situaties die je als negatief hebt ervaren in de eerste jaren van je ontwikkeling. Na de sessies ervaar je weer balans tussen werk, leven en plezier, maar het zorgt er vooral voor dat je relaties verbeteren. Innerlijk Kind Werk is een methodiek die letterlijk je persoonlijke geschiedenis heelt en transformeert. Deze transformatie heeft een diepgaand effect op hoe je je leven, jezelf en een ander ervaart.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-klankschalen

Klankschalen

Klankschalen kunnen worden ingezet om efficiënt blokkades en spanningen te behandelen. Klank doordringt namelijk ons hele systeem tot op celniveau. Alle weefsels en organen, waaronder de plaatsen waar zich blokkades bevinden, worden los getrild. Door deze blokkades op te heffen kan je energie weer optimaal stromen.

We nemen de klanken niet alleen waar met onze oren, ook iedere cel in ons lichaam reageert op klankaanraking. Ons lichaam bestaat voor zo’n 75 procent uit water. Daardoor kan zuivere harmonische klank soepel door ons weefsel en onze cellen bewegen. De trillingspatronen van klankschalen hebben daarom een enorm effect op ons lichaam.

Klanktherapie zorgt tegelijkertijd voor een betere balans en ’samenwerking’ tussen beide hersenhelften, waardoor het een helende en ontspannende werking heeft. Kortom, het gebruik van klankschalen is een prachtige methodiek om diepgang aan een sessie te geven.

Holistic4you holistische therapie

Koshi

Het bijzondere geluid van een Koshi windgong zorgt voor ontspanning. Ik gebruik een dergelijke gong vaak om een sessie mee af te ronden. Zo breng ik harmonie, liefde, vrede en vreugde terug in je hart. Je zal diepe ontspanning ervaren. Daarnaast vult de Koshi het lichaam met energie, zodat je er weer tegenaan kan.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-helende-energie

Edelsteentherapie

Edelstenen hebben een helende werking op ons lichaam. Daarnaast kunnen ze op een prachtige manier een verzwakte aura herstellen. Zo vermindert barnsteen bijvoorbeeld stress en depressiviteit, heeft bergkristal een helende en zuiverende werking en brengt amethist harmonie en innerlijke rust. Door edelstenen in te zetten tijdens mijn sessies wordt de energie bekrachtigd. De edelstenen dragen essentieel bij aan het herstellen van de balans tussen jouw lichaam en geest.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-vertrouwen

Emotional Freedom Technique

Emotional Freedom Technique (EFT) is een zeer effectieve techniek voor het behandelen van emotionele, lichamelijke en/of psychische klachten. Zelfs voor het behandelen van ernstige trauma’s (PTSS) werkt de Emotional Freedom Technique uiterst doeltreffend. Terwijl je klopt op punten, gelegen op de meridianen op je gezicht en romp, herhaal je in één zin wat je wilt loslaten. Daarmee activeer je het brein om de negatieve herinnering te neutraliseren, waardoor je vervolgens een positieve intentie terugplaatst. Zo veranker je een nieuwe positieve intentie in het brein. Dat maakt dat je het brein herprogrammeert, met als gevolg dat je nauwelijks tot geen last meer hebt van je oude herinnering. Het effect is direct merkbaar. EFT is ook te gebruiken als een zelfhulpmiddel.

Carola van der Poel coachkaarten

Coach- of inzichtkaarten

Coach- of inzichtkaarten zijn kaarten die jou inzicht kunnen geven over een bepaalde situatie. Dit kan heel verhelderend werken om anders te gaan kijken naar en te gaan denken over die bepaalde situatie. Het kan ook een steuntje zijn of even net dat zetje geven wat je nodig hebt om vertrouwen te creëren.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-holistisch-coach-holistische-therapie -helende-energie-loslaten-opstellingen

Opstellingen

Opstellingen worden ook wel systemisch werk genoemd. Een opstelling heeft als doel om symptomen en onbewuste dynamieken in kaart te brengen. Je kan denken aan familieopstellingen en organisatieopstellingen. Ook kan je een bedrijf of club opstellen. Het is een ruimtelijke weergave van een systeem, want overal wordt gewerkt in een bepaald systeem, waar iedereen zich enigszins aan houdt. Vaak is dit op onbewust niveau. Zodra er belemmeringen optreden binnen een gezin, of een bedrijf kan het handig zijn om een opstelling te doen. Opstellingen werken heel krachtig en geven veel inzicht in een bepaalde situatie. Door op te stellen aan de hand van een duidelijke hulpvraag kunnen er onverwachte en soms heel heldere uitkomsten ontstaan.

Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-chakra

Intuïtief coachen

De coaching doe ik niet alleen! Ik word bijgestaan door een team van helpers, gidsen, engelen, etc. Zij leiden mij in het vinden van blokkades in jouw energieveld en begeleiden bij het toepassen van de juiste sessie. Door de verbinding met mijn intuïtie kan ik vrijwel direct tot de kern van jouw klacht komen. Hierdoor is het vaak mogelijk om snel resultaat te bereiken. 

Chakra en aura healing

Er zijn in je lichaam honderden energiecentra en energiepunten aanwezig. Zeven energiecentra zijn de belangrijkste, want hier loopt de levensenergie doorheen. Deze zeven chakra’s lopen vanaf je kruin tot en met je kruis op één lijn over je lichaam.

Ieder chakra heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Als ze allemaal met elkaar in balans zijn, ben je gezond in je lichaam en geest. Op het moment dat er een blokkade optreedt in een of meerdere chakra’s betekent dit dat energie niet meer vrij kan stromen. Dit kan leiden tot diverse klachten die zowel lichamelijk als geestelijk van aard kunnen zijn. Denk daarbij aan ziekte, depressie of neerslachtigheid, angst en verdriet. Je chakra’s zijn van groot belang voor jouw gevoel van welzijn. 

Onze aura is de naam voor het menselijk energieveld en deze is opgebouwd uit verschillende lagen. Iedere laag heeft zijn eigen betekenis en staat in verbinding met een bepaald chakra. De auralagen lopen door elkaar heen, waardoor emoties fysiek voelbaar kunnen zijn. De emotionele laag verbindt zich dan met de fysieke laag. Iedere emotie is een voelbare beweging in ons energetisch veld. Wanneer een emotie niet (goed) wordt verwerkt, wordt deze opgeslagen bijvoorbeeld in onze cellen. Cellen hebben namelijk een geheugen waardoor ze alles onthouden waar zij op een later moment nog gebruik van willen of kunnen maken. Ook in de leegte tussen de cellen kan zich disharmonische en negatieve energie vastzetten. Met alle gevolgen van dien.

Tijdens een chakra en aura healing wordt energie losgemaakt, gezuiverd en verwijderd. Hierdoor kan een diepgaande transformatie plaatsvinden en de levensenergie weer optimaal stromen.

Lees meer over Body Mind Release (BMR)

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Laat hieronder je gegevens achter, dan neem ik contact met je op!