Ademsessie

Carola-van-der-poel-holistic4you

Niets heeft zo’n grote impact op onze gezondheid als de ademhaling.  Je kunt een paar maanden zonder voeding, een paar dagen zonder vocht maar nog geen paar minuten zonder zuurstof. Kortom, je ademhaling is van levensbelang!

Hoe zit dat precies?
Ieder mens ademt automatisch maar dat betekent niet dat het ook automatisch goed gaat. Uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van de mensen, slechts 30% van hun ademcapaciteit gebruikt. Er bestaat dus een grote kans dat jij een adempatroon hebt dat niet vóór, maar tegen je werkt. Het kan zijn dat je te snel, te diep, te hoog of te veel ademt. Jouw natuurlijke manier van ademen is verdwenen! 

Carola-van-der-poel-holistic4you-ademsessies-ademcoach-therapie-reiki-healing-familieopstelling

Verkeerde ademhaling
Een verkeerde ademhaling kent vervelende gevolgen zoals spanning, benauwdheid, vermoeidheid, depressie, koude voeten, duizeligheid, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht slapen, burn-out, hoofdpijn, angst en overgewicht.

Met een verkeerde ademhaling wordt een oppervlakkige, gestreste ademhaling bedoeld. Ook is het niet goed om doorgaans door je mond te ademen. Het is vaak zo’n ingesleten patroon waaraan je gewend bent geraakt. Maar hoe doorbreek je een ongunstig adempatroon en hoe kan het beter?

Het traject

Middels ademcoaching ga ik met je aan de slag: met jouw manier van ademen! Ik zie jouw adempatroon als een metafoor voor hoe je leeft. Een verkeerde ademhaling kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Onverwerkte emoties, stress of trauma’s maar ook gebeurtenissen uit het verleden of juist iets wat je recent hebt meegemaakt veroorzaken spanning die zich in de meeste gevallen vast zet in ons lichaam. Wij mensen zijn meestal niet in staat deze spanning van ons af te schudden zoals dieren dat wel doen, maar wij verzetten ons juist tegen deze onaangename emoties waardoor we verkrampen. We houden letterlijk (onze adem) vast! Emoties horen bij het leven en kunnen alleen tot uiting komen door diep te ademen. De spreekwoorden als: “we keken ademloos toe” en “we stikken van woede” komen natuurlijk ergens vandaan. Adem en emoties zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Je leeft zoals je ademt en je ademt zoals je leeft.

Adem- en lichaamswerk

Met behulp van adem- en lichaamswerk vergroot je je bewustzijn en maak je ruimte voor dat wat er in jou leeft. Ik neem je dan ook mee in diepgaande ademsessies waarbij de adem wordt ingezet als tool om je te bevrijden van vastgezette emoties en trauma. Letterlijk een verademing! Ook leer je praktische oefeningen voor meer ontspanning en zelfheling. Let wel dat ademen op zich werkt als een enorme bevrijding maar niet om onze levensproblemen op te lossen. Er moet actie volgen op de inzichten die je krijgt tijdens de sessies zodat je ze ook gaat toepassen in het leven. 

Carola-van-der-poel-holistic4you-ademsessies-ademcoach-therapie-reiki
Carola-van-der-poel-holistic-4you-laren-holistisch-coach-energie-bel-energy-helende-kristallen-BMR-Reiki-holistische-therapie-zelfvertrouwen

Het verkrijgen van inzicht in je eigen patronen en vervolgens het integreren van onverwerkte emoties, maakt coaching in combinatie met een ademwerk een krachtige combi. Mijn kennis uit voorgaande opleidingen en achtergrond als Holistisch Therapeut komt dan ook goed van pas om je verder op weg te helpen, inzichten concreet te maken en transformatie te bekrachtigen.

Wat levert ademwerk je op?

Een gezonder adempatroon, diepe ontspanning, loslaten van stress en spanning, verwerken van (on)bewuste emoties en trauma, inzicht in jouw thema, gevoel van vrijheid en ruimte, het verhoogt je energieniveau en verbetert je immuunsysteem, verlaagt je bloeddruk en verbetert de bloedsomloop, pijn vermindert, het helpt longen te versterken, verbetert je stemming en zelfvertrouwen, zorgt voor een detox, verbetert je nachtrust, helpt bij depressie, verbetert je focus, helpt bij verslavingen en verbetert je spijsvertering.

Als ademcoach is het mijn doel om mensen tot zichzelf te brengen, meer ontspanning te laten ervaren en ze fysiek en mentaal sterker te maken. Ik help jou de kracht van de adem te ontdekken zodat je met meer innerlijke rust, gezondheid en geluk je leven kunt leven. Ik zal je aanmoedigen om jezelf weer te openen voor een gezonde levenservaring die je doet opbloeien.

Voluit ademen is voluit leven.

Hoe verloopt een ademsessie?

Carola-van-der-poel-holistic4you-ademsessies-ademcoach-therapie

We beginnen de ademsessie met een intake gesprek. Jouw huidige situatie, achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid worden uitvoerig besproken. Tevens leg ik je uit hoe de ademsessie zal verlopen en is er ruimte voor vragen. Jij bepaald jouw intentie, hetgeen waar je aan wil werken. Deze vormt de richtlijn voor de sessie.

De verbonden ademhaling is een vorm van ademhalen waarbij de in,- en uitademing met elkaar verbonden zijn. Ze volgen elkaar op zonder pauze als een soort ononderbroken cirkel. Het wordt ook wel bewust ademen, holistic breathing, transfomational breathing of gewoon breathwork genoemd, met als doel energie in beweging te zetten. Deze actieve en bewuste manier van ademen opent het ademhalingssysteem dat maakt dat gevoelens, emoties, en energie-blokkades in je lichaam weer voelbaar worden.  

De verbonden ademhaling bestaat uit drie fases:

1

De eerste fase bestaat uit de ademanalyse en is erop gericht de ademhaling te openen en de in- en uitademing met elkaar te verbinden. Als vanzelf neemt het lichaam de verbonden ademhaling over.

2

De tweede fase is het actieve gedeelte, waarbij je zoveel mogelijk aanwezig blijft en bewust voelt wat er gebeurt. Door bewust te voelen en waar te nemen wat in je lichaam lange tijd (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken daarvan weer mogelijk. Kortom, in deze fase komen de drie-eenheid Adem, Aandacht en Intentie samen zodat transformatie plaats kan vinden. De geblokkeerde energie, die opgeslagen ligt op celniveau, kan vrijkomen en worden losgelaten.

3

De derde fase is de rustfase waarin het lichaam de gelegenheid krijgt om dat wat naar de oppervlakte is gekomen te integreren. Dat neemt niet weg dat in de deze fase ook nog ontlading kan plaatsvinden. In de meeste gevallen worden gevoelens van vrijheid, vreugde, opluchting, verwondering en diepe ontspanning ervaren.

Ter afsluiting is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren.

Ademen na Covid-19

Wanneer je Covid-19 hebt gehad, kan het vaak nog een flinke poos duren voordat je écht weer de oude bent. Covid-19 vertoont een heel verschillend ziektebeeld en ook tijdens en na de revalidatie zijn de verschillen groot in hoe men zich voelt. Ik de praktijk blijkt dat weinig energie, kortademigheid en angst gerelateerde klachten veel voorkomen na Covid-19. Zodra uit onderzoek blijkt dat er fysiek niks aan de hand is met de longen, maar je ervaart weinig energie, voelt je benauwd en hebt adem tekort, dan kan een ademsessie uitkomst bieden.

Kom je voor het eerst?

 Draag comfortabele kleding (of neem deze mee)
 De sessies vinden liggend plaats
 Ga niet met een volle maag de sessie in
 Drink veel water na afloop

Een ademsessie kan veel in beweging brengen, het is daarom fijn als je de rest van de dag rustig aan kan doen. Zo geef je lichaam en geest de ruimte om te integreren wat er is aangeraakt tijdens de sessie.

De ademsessies worden op twee locaties gegeven: Laren en Almere.

Lees meer over Reiki

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Laat hieronder je gegevens achter, dan neem ik contact met je op!